Adhesie van je print bed

Niets is zo vervelend als een 3D-print die tijdens het 3D-printen spontaan niet meer vast kleeft aan het print bed. Je 3D-print gaat hierdoor verschuiven en is verpest. Als dit gebeurd heb je geen goede lijmlaag op je print bed zitten waardoor je 3D-print snel loslaat. 

Kaptonspray op je print bed

Een goede lijmlaag tussen het print bed en je 3D-print is het gemakkelijkst op te lossen met kapton spray. Dit is een speciale lijm spray welke je op het print bed spuit. Wanneer je het print bed opwarmd wordt deze laag kleverig en zorgt ervoor dat je 3D-print goed vast gekleeft zit aan je print bed en gaat het ook warping tegen.

Laat vervolgen wel eerst even je print bed afkoelen als je 3D-print klaar is. De lijm verliest namelijk pas zijn sterkte wanneer het print bed weer is afgekoeld tot kamer temperatuur. Grote kans dat je je 3D-print beschadig als je het eraf probeert te krijgen als je print bed nog warm is. Er zijn zelfs voorbeelden van gebarste glasplaten tijdens een poging een 3D-print van een warme glazen print bed af te krijgen.