0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

ABS filament 3D-Printen

Op deze pagina vind je overzichtelijk alle instellingen van je 3D-Printer die je nodig hebt om succesvol met ABS filament te 3D-printen. Toch nog vragen? Check bovenaan het kopje "3D-print hulp".  
  • Temperatuur

   Temperatuur

   Om goed te kunnen 3D-printen met ABS filament stel je de temperatuur van de nozzle in tussen de 230 - 250°C. Om te beginnen kun je het beste hier tussen in gaan zitten en de temperatuur van de nozzle instellen op 240°C. Bij een te lage nozzle temperatuur kan het voorkomen dat de ABS filament niet vloeibaar genoeg is. Dat veroorzaakt onder-extrusie. Lees meer: onder-extrusie voorkomen.

  • Snelheid

   Snelheid

   ABS filament kun je snel 3D-Printen. Snelheden hoger dan 70 mm/s zijn haalbaar. Onthoud wel dat wanneer je boven de 70 mm/s 3D-print, de ABS filament weinig tijd heeft om op te warmen en je de nozzle temperatuur moet gaan verhogen om onder-extrusie te voorkomen. Een lage 3D-print snelheid (<40 mm/s) levert de beste resultaten op wanneer je 3D-print veel details bevat.

  • Koeling-icon

   Koeling

   Een 3D-Print uit ABS filament heeft snel last van vervormingen. Daarom kun je de koelventilator(en) het beste heel langzaam of helemaal uit zetten. De ervaring leert dat ABS filament 3D-printen met een koelventilator op hoge snelheid voor lelijke vervormingen (zoals warping) zorgt.

   Toch last krom trekkende 3D-Prints(warping)? Lees meer: warping voorkomen.

Ontdek de ABS filament

Bestel filament
  • Verwarming

   Verwarming

   3D-Printen met ABS filament vereist een verwarmd print bed om warping te voorkomen. De temperatuur van het print bed stel je in op minimaal 90°C. De aanbevolen temperatuur voor je print bed ligt tussen de 90 - 110°C.

   Toch last krom trekkende 3D-Prints(warping)? Lees meer: warping voorkomen.

  • Adhesie

   Adhesie

   Om kromtrekkingen bij een ABS 3D-print zo goed mogelijk tegen te gaan is een goede hechting met het print bed noodzakelijk. Dit kun je het beste doen door het print bed te bespuiten met kapton spray. Dit is een soort lijmlaag welke je 3d-print aan het print bed vast laat kleven als deze warm is. 

  • Proces-icon

   Nabewerking

   Een ABS 3D-print is gemakkelijk na te bewerken. Hiermee laat je de zichtbare 3D-print lagen verdwijnen. je houdt dan een strak glad en glazend oppervlak over. Dit is gemakkelijk met huishoudelijke voorwerpen te doen.

   Lees meer: ABS 3D-Print nabewerken met Aceton.

ABS Filament  |  Contact