3D-Print Informatie Voor Flexibele Filament

Flexibele filament 3D-Printen

Op deze pagina vind je overzichtelijk alle instellingen van je 3D-Printer die je nodig hebt om succesvol met flexibele filament te 3D-printen. Toch nog vragen? Neem hier even contact op. 

  • Temperatuur

   Temperatuur

   Om goed te kunnen 3D-printen met Flexibele filament stel je de temperatuur van de nozzle in tussen de 215 - 235C. Om te beginnen kun je het beste hier tussen in gaan zitten en de temperatuur van de nozzle instellen op 225C. Bij een te lage nozzle temperatuur kan het voorkomen dat de Flexibele filament niet vloeibaar genoeg is. Dat veroorzaakt onder-extrusie. Meer informatie over onder-extrusie.

  • Snelheid

   Snelheid

   Flexibele filament zul je langzaam moeten 3D-printen. Print je te snel dan heb je kans dat je de filament samendrukt en knikt binnen in je print kop. Dit veroorzaakt vaak een verstopping. Hanteer een 3D-print snelheid van onder de 25 mm/s.

  • Koeling-icon

   Koeling

   Een 3D-Print uit Flexibele filament heeft redelijk snel last van vervormingen. Daarom kun je de koelventilator(en) het beste heel langzaam of pas aanzetten vanaf 3 - 4 mm hoogte. 

   Toch last krom trekkende 3D-Prints(warping)? Lees meer: kromtrekkende 3D-prints voorkomen.

  • Verwarming

   Verwarming

   3D-Printen met Flexibele filament vereist een verwarmd print bed om warping te voorkomen. De temperatuur van het print bed stel je in op minimaal 70C. De aanbevolen temperatuur voor je print bed ligt tussen de 70 - 90C. 

   Toch last krom trekkende 3D-Prints(warping)? In dit artikel lees je meer over het voorkomen van warping.

  • Adhesie

   Adhesie

   Om kromtrekkingen bij een Flexibele 3D-print zo goed mogelijk tegen te gaan is een goede hechting met het print bed noodzakelijk. Dit kun je het beste doen door het print bed te beplakken met kapton tape of nog gemakkelijker het print bed te bespuiten met kapton 3D-lac spray. 

  • Proces-icon

   Nabewerking

   Een Flexibele 3D-print is niet na te bewerken zoals ABS dat met aceton is. Wil je graag een 3D-print met een glad en glanzend uiterlijk zul je ABS filament moeten gebruiken. 

   Lees meer: ABS 3D-Print nabewerken.

 

 

Flexibele Filament  |  Contact

3D-Print Informatie Voor Flexibele Filament

De waardering van www.hestay.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 120 reviews.

(0)
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »