3D-Print Informatie Voor PETG Filament

PETG filament 3D-Printen

Op deze pagina vind je overzichtelijk alle instellingen van je 3D-Printer die je nodig hebt om succesvol met PETG filament te 3D-printen. Toch nog vragen? Neem hier even contact op. 

  • Temperatuur

   Temperatuur

   Om goed te kunnen 3D-printen met PETG filament stel je de temperatuur van de nozzle in tussen de 240 - 260°C. Om te beginnen kun je het beste hier tussen in gaan zitten en de temperatuur van de nozzle instellen op 250°C. Bij een te lage nozzle temperatuur kan het voorkomen dat de PETG filament niet vloeibaar genoeg is. Dat veroorzaakt onder-extrusie. Lees meer: onder-extrusie voorkomen.

  • Snelheid

   Snelheid

   PETG filament kun je op een normale snelheid 3D-printen < 70 mm/s. Boven de 70 mm/s loop je grote kans op onder-extrusie bij een nozzle temperatuur van 260°C. Een lage 3D-print snelheid (<40 mm/s) levert de beste restultaten op als je 3D-print veel details bevat.

  • Koeling-icon

   Koeling

   PETG Filament heeft weinig last van vervormingen tijdens het 3D-printen. We raden je aan de koelventilator(en) op hoge snelheid te laten draaien tijdens het 3D-printen. Veel koeling tijdens het 3d-printen levert de beste resultaten op.

   Lees meer: Het verschl van een koelventilator tijdens het 3D-printen.

  • Verwarming

   Verwarming

   3D-Printen met PETG filament vereist geen verwarmd print bed. PETG heeft uit zichzelf weinig neiging tot kromtrekken. Als je grote oppervlaktes 3D-print levert een verwarmd print bed van 60 - 70°C net iets betere resultaten op dan zonder verwarmd print bed. 

   Toch last van krom trekkende 3D-Prints(warping)? Lees meer: Warping voorkomen

  • Adhesie

   Adhesie

   Maak je tijdens het 3D-printen van PETG toch gebruik van een verwarmd print bed is het vaak noodzakelijk dat er een goed adhesie middel op je print bed zit. Dit kun je het beste doen door het print bed te beplakken met kapton tape of nog gemakkelijker het print bed te bespuiten met kapton spray

  • Proces-icon

   Nabewerking

   Een PETG 3D-print is niet na te bewerken zoals ABS dat met aceton is. Wil je graag een 3D-print met een glad en glanzend uiterlijk zul je ABS filament moeten gebruiken. 

   Lees meer: 3D-print nabewerken

 

 

PETG Filament  |  Contact

3D-Print Informatie Voor PETG Filament

De waardering van www.hestay.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 120 reviews.

(0)
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »