Verschillende 3D-Printer Filamenten Vergelijken

Hieronder vind je een tabel waarin alle verschillende soorten 3D-printer filaments beoordeeld worden op verschillende onderdelen. Op deze manier krijg je op een overzichtelijke manier inzicht in de verschillende eigenschappen en toepassingen van alle verschillende 3D-printer filament die je bij Hestay kunt bestellen. Hoe meer sterren een materiaal per onderdeel scoort hoe meer dat onderdeel van toepassing is op het materiaal. 

Veelgestelde Vragen

Ik wil gebruiksvoorwerpen 3D-printen, welke filament gebruik ik daarvoor?
Gebuiksvoorwerpen kun je het beste 3D-printen met ABSHIPS of Nylon. De gemakkelijkste en populairste keuze is hier ABS. HIPS is vergelijkbaar met ABS, HIPS scoort nog net iets beter op sterkte. Nylon is naast zeer sterk en slijtvast ook een licht flexibel materiaal maar wel een stuk lastiger te 3D-printen. Voor jezelf zou je even moeten nagaan welke materiaal eigenschappen je nodig hebt voor de toepassing. 

Ik wil decoratieve modellen 3D-printen, welke filament gebruik ik daarvoor? 
De gemakkelijkste en poluraiste keuze is PLA filament. PLA is zeer gemakkelijk te 3D-printen en geeft de beste resultaten als je model veel details bevat. PLA is echter wel biologisch afbreekbaar en is niet geschikt voor modellen die buiten staan. Natuurlijk kun je alle andere soorten filaments ook gebruiken voor decoratieve modellen. In de bovenstaande tabel kun je aan de hand van verschillende onderdelen vergelijken welke eigenschappen iedere filament heeft. 

Ik wil ondersteunende delen 3D-printen, welke filament gebruik ik daarvoor?
Ondersteunede delen kun je het beste met PVA filament 3D-printen. Meer informatie over verschillende support varianten en de verschillende soorten filament die je hier het beste voor kunt gebruiken lees je in het blog artikel “3d-print ondersteuning“.