3D-Printer Filament Kopen

Filament Keuze Hulp? Check de filament vergelijker! 

Op de filament vergelijken pagina vind je een tabel waarin alle soorten 3D-printer filament die je bij Hestay kunt bestellen met elkaar kunt vergelijken op verschillende eigenschappen. Op deze manier krijg je snel en gemakkelijk inzicht in de verschillen tussen de verschillende soorten 3D-printer filament en kun je de juiste keuze maken voor jouw 3D-Print project. 

3D-Printer Filament kopen doe je bij Hestay, de online specialist in 3D-Printen. We bieden je een assortiment van 130 verschillende soorten, kleuren 3D-Printer Filament en keuze uit de volgende materialen: ABSPLAHIPSPETGNylonFlexibelHoutvezel en PVA. 
 

ABS filament vs. PLA filament

Het verschil tussen ABS en PLA filament blijft vaak onduidelijk. ABS filament is een filament op aardoliebasis en geschikt om slijtvaste gebruiksvoorwerpen te 3D-printen. PLA filament is een biologisch afbreekbare filament, geschikt om decoratieve modellen met de 3D-printen.


Maar met ABS filament kun je toch net zo makkelijk decoratieve modellen printen?

PLA is een stuk gemakkelijk te 3D-printen dan ABS. Daarom kun je beter voor een PLA filament kiezen dan voor ABS filament als je de slijtvaste eigenschappen niet nodig hebt. Ben je van plan iets functioneels te gaan 3D-printen is het gebruik van ABS zeker aan te raden. PLA filament kan immers minder goed tegen hoge temperaturen (>50°C) en zal naar verloop van tijd zijn sterkte verliezen doordat biologisch afbreekbaar is.

3D-Printer Instellingen Per Materiaal

Om meteen succesvol met elk verschillend materiaal 3D-printer filament te 3D-Printen hebben we voor ieder materiaal de optimale instellingen voor de 3D-printer uitgelegd. Een kleine fout in de 3D-printer instellingen kan immers grote gevolgen hebben en de gehele 3D-print verpestne. Met de 3D-printer instellingen die we voor je hebben uitgeschreven kom je niet voor verrassingen te staan en kun je direct beginnen met 3D-Printen. Alle instellingen zijn door onszelf getest en geven de mooiste resultaten met ons eigen filament. Je vindt de verschillende instellingen bovenaan je scherm onder “3D-Print Hulp”. In het submenu vind je “3D-Printer instellingen per materiaal” waarnaar je een keuze kunt maken uit de verschillende materialen.

Hestay Filament

Elke kleur en materiaal 3D-Printer Filament is leverbaar in een diameter van 1.75 mm of 3.00 mm met een maximale tolerantie van 0.05 mm. Binnen het product kun je zelf aangeven welke diameter 3D-Printer filament je wilt bestellen. We leveren je de filament inclusief vochtvreter vacuüm verpakt zodat jij een goede kwaliteit 3D-printer filament thuisbezorgd krijgt waarmee je direct aan de slag kan.