0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Om zeker te zijn dat je straks meteen van start kunt met je 3D-Printer helpen we je een handje en hebben we hier alvast een slicer software voor je klaargezet. Vragen over je 3D-printer? Kijk hier eens of neem contact op met onze klantenservice.

Cura

Cura is een open source slicer software welke je 3D-model omzet in een Gcode voor je 3D-printer.

1. Download en installeer de Cura software(Mac, Windows en Linux).
2. Maak een nieuwe 3D-Printer aan onder "machine" -> "add new machine" en voer de print afmetingen van jouw 3D-Printer in.
3. Download het .ini bestand van jouw 3D-Printer. Hieronder vind je het .ini bestand van alle Builder 3D-Printers. klik op jouw 3D-Printer om het .ini bestand te downloaden

.ini files:
Big Builder Dual-Feed extruder
Big Builder Mono-Feed extruder
Builder Dual-Feed extruder
Builder Mono-Feed extruder

4. Upload het .ini bestand in Cura met de optie "File" -> "Open Profile".
5. Geef het aantal extruders op onder "machine" -> "machine settings". (Dual-Feed = 2 extruders).
6. Heropen het "machine setting" menu en pas vervolgens de "Offset X" en "Offset Y" allebei aan naar 0.
7. Voor meer informatie over Cura, bekijk de handleiding.

Windows PC besturingssoftware

Als je de Builder 3D-Printers via de USB-kabel wilt gebruiken en niet via de meegeleverde SD-kaart vereist windows een besturingssoftware. Download hier de besturingssoftware en hier de installatie instructies.