Veelgestelde vragen over onze 3D-Printers


Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen rondom onze 3D-printers. Mocht je een vraag hebben welke hier niet vermeld wordt, kijk dan even bij de uitleg video's of neem hier contact met ons op.

De veelgestelde vragen:
  • Is een Builder 3D-Printer ook geschikt voor ABS filament?
  • Welk materiaal raden jullie mij aan bij het printen met een Builder 3D-Printer?
  • Welk onderhoud vereist een Builder 3D-Printer?
  • Waarom zou ik voor een Builder 3D-printer kiezen?
  • Wat is een Dual-Feed extruder?
  • Hoelang heb ik garantie op een Builder 3D-Printer?
  • Waar kan ik het beste mijn printbed mee beplakken?
  • Wat moet ik doen als de extruder verstopt raak?
  • Welke software kan ik gebruiken voor een Builder 3D-Printer?
  • Mijn vraag over een Builder 3D-Printer staat er niet bij, wat nu?

Is een Builder 3D-Printer ook geschikt voor ABS filament?
Nee, de Builder 3D-printers zijn niet ontworpen voor een ABS of op ABS gebasseerde filament. ABS vervormd bij te snelle afkoeling en vereist bij het 3D-printen een verwarmd(e) printbed/printkamer. 

Welk materiaal raden jullie mij aan bij het printen met een Builder 3D-Printer?
Builder 3D-printers zijn ontworpen voor PLA filament. PLA vereist geen verwarmd printbed(standaard op een premium builder) en is uitstekend geschikt voor fijne detail 3D-prints. Optioneel is een verwarmd printbed te bestellen welke je PLA prints nog mooier maken. Materialen als PETG, Houtvezel, PVA en Flexible kunnen ook gebruikt worden in de Builder 3D-Printers.

Welk onderhoud vereist een Builder 3D-Printer?
Het enige onderhoud wat een Builder 3D-printer nodig heeft is het half jaarlijks smeren van de geleidende assen met een dun vet.

Waarom zou ik voor een Builder 3D-printer kiezen? 
Met een Builder 3D-printer kies je voor kwaliteit. Builder 3D-printers zijn ontworpen door ervaren ingenieurs en bestaan uit hoogwaardige CNC-gefabriceerde onderdelen. Tevens is een Builder 3D-printer beschikbaar met een unieke Dual-Feed extruder. Hiermee is Builder de enige in de wereld!

Wat is een Dual-Feed extruder? 
Een Dual-Feed extruder is vergelijkbaar met een Dual-Extruder systeem. Het verschil in de Dual-Feed extruder zit 'm in de aanwezigheid van maar één extruder. Deze extruder word gevoedt door twee verschillende filaments. Hierdoor kunnen de Builder 3D-printers met Dual-Feed extruder precies hetzelfde als een 3D-printer met Dual-Extruder maar is dit alles compact ontworpen in één enkele extruder.

Hoelang heb ik garantie op een Builder 3D-Printer?
Je krijgt van ons 1 jaar lang garantie op je Builder 3D-Printer. Dit geldt voor alle modellen! Op de extruder krijg je 3 maanden garantie. Constateer je een schade of gaat je 3D-Printer kapot zonder je eigen toedoen? Dan krijg je vanzelf sprekend een nieuwe 3D-Printer of wordt je eigen 3D-Printer kosteloos gerepareerd. Let op de garantie op je extruder vervalt bij het gebruik van een ABS of op ABS gebasseerde filament.

Waar kan ik het beste mijn print bed mee beplakken?
Dat hangt er vanaf of je gebruikt maakt van een verwarmd print bed of een niet verwarmd print bed. Maak je gebruik van een verwarmd print bed raden we je aan het te beplakken met kapton tape (hier te vinden). Maak je gebruik van een niet verwarmd print bed dan volstaat een simpele tape als schilderstape (verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt).


Wat moet ik doen als de extruder verstopt raakt? 
Het kan voorkomen dat je extruder verstopt raakt. Als dit gebeurd dien je eerst alle filament uit de extruder te verwijderen. Dit doe je door middel van het meegeleverde schoonmaak gereedschap en volg je de instructies van de "printkop schoonmaken deel 1" video.

Welke software moet ik gebruiken voor een Builder 3D-printer?
Builder 3D-printer maken kunnen gebruikt worden met vele soorten software. De meeste gebruiksvriendelijke software hebben we hier voor je klaargezet.

Mijn vraag over een Builder 3D-printer staat er niet tussen, wat nu?
Geen nood! Neem hier gerust eens contact met ons op, een oplossing is vaak één mail of telefoontje weg. Mocht er op het moment dat je belt geen specialist aanwezig zijn nemen we altijd binnen 48 uur contact met je op.
De waardering van www.hestay.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 120 reviews.

(0)
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »