Nozzle Temperatuur Te Laag

Nozzle Temperatuur Te Laag

Een te lage nozzle of 3D-print temperatuur kan al snel tot zichtbaar minder mooie 3D-prints resultaten leiden. Lees hier de invloed van de nozzle temperatuur.

Te Lage 3D-print/nozzle temperatuur

De temperatuur van de nozzle tijdens het 3D-printen is erg belangrijk. Een kleine verandering van 5 - 10°C  in de nozzle temperatuur kan al zichtbaar andere 3D-print resultaten leveren. Wanneer er 3D geprint wordt met een te lage 3D-print temperatuur is het filament niet vloeibaar genoeg en zal dit niet vloeiend uit de nozzle komen. Hierdoor komt er niet de gewenste hoeveelheid filament uit de nozzle waardoor 3D-print lagen veel luchtbellen en openingen zonder filament bevat. 

Bij een te lage 3D-print temperatuur komt er dus niet genoeg filament uit de nozzle voor een succesvolle 3D-print. Dit fenomeen wordt onder-extrusie genoemd. Lees hier: Onder Extrusie voorkomen.

De juiste 3D-print temperatuur

De juiste nozzle temperatuur tijdens het 3D-printen is dus erg belangrijk. De ideale temperatuur is natuurlijk afhankelijk van het materiaal en de printsnelheid. Bij een te lage 3D-print snelheid en gelijkblijvende temperatuur kan het filament te heet (te vloeibaar) zijn wanneer het de nozzle verlaat. Dit heeft lelijke overhangen tot gevolg. Lees hier: Overhang 3D-printen.


3D-printer instellingen per materiaal:

3D-Printer instellinge per materiaal. Je wordt doorgelinkt naar een pagina waar per materiaal alle benodigde 3D-printer intellingen staan uitgelegd. Kies je 3D-print materiaal en lees alles wat je moet weten om met succes met dat specifieke materiaal te 3D-printen. Let op, de instellingen zijn alleen getest op ons eigen filament. Een filament van een andere leverancier kan afwijkende instellingen vereisen. 


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden