Nozzle Temperatuur Te Laag

Een te lage nozzle of 3D-print temperatuur kan al snel tot zichtbaar minder mooie 3D-prints resultaten leiden. Lees hier de invloed van de nozzle temperatuur.

Te Lage 3D-print/nozzle temperatuur

De temperatuur van de nozzle tijdens het 3D-printen is erg belangrijk. Een kleine verandering van 5 – 10°C  in de nozzle temperatuur kan al zichtbaar andere 3D-print resultaten leveren. Wanneer er 3D geprint wordt met een te lage 3D-print temperatuur is het filament niet vloeibaar genoeg en zal dit niet vloeiend uit de nozzle komen. Hierdoor komt er niet de gewenste hoeveelheid filament uit de nozzle waardoor 3D-print lagen veel luchtbellen en openingen zonder filament bevat. 

Bij een te lage 3D-print temperatuur komt er dus niet genoeg filament uit de nozzle voor een succesvolle 3D-print. Dit fenomeen wordt onder-extrusie genoemd. Lees hier: Onder Extrusie voorkomen.

De juiste 3D-print temperatuur

De juiste nozzle temperatuur tijdens het 3D-printen is dus erg belangrijk. De ideale temperatuur is natuurlijk afhankelijk van het materiaal en de printsnelheid. Bij een te lage 3D-print snelheid en gelijkblijvende temperatuur kan het filament te heet (te vloeibaar) zijn wanneer het de nozzle verlaat. Dit heeft lelijke overhangen tot gevolg. Lees hier: Overhang 3D-printen.


3D-printer instellingen per materiaal:

3D-Printer instellinge per materiaal. Je wordt doorgelinkt naar een pagina waar per materiaal alle benodigde 3D-printer intellingen staan uitgelegd. Kies je 3D-print materiaal en lees alles wat je moet weten om met succes met dat specifieke materiaal te 3D-printen. Let op, de instellingen zijn alleen getest op ons eigen filament. Een filament van een andere leverancier kan afwijkende instellingen vereisen. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

NL