HIPS Filament Blauw

HIPS Filament is een zeer sterke filament welke oplost in limonene en geschikt is als ondersteunend materiaal. HIPS filament is verkrijgbaar in 1.75 en 3.00 mm.

View More

25.95 incl. BTW

Clear
Vergelijk

Productomschrijving

“HIPS Filament, een extra sterke filament geschikt voor gebruiksvoorwerpen of als ondersteuning”

Kleur: Blauw

HIPS filament (High Impact Polystyreen) is vergelijkbaar met ABS filament alleen is HIPS nog iets beter bestand tegen stoten. HIPS filament is ook oplosbaar in Limonene en daarmee geschikt als ondersteunend materiaal voor een 3D-print met overhang.

Voor- nadelen van HIPS:
+ Zeer sterk
+ Bestand tegen hogetemperaturen
+ Lange levensduur
+ Geschikt als oplobaar ondersteunend materiaal
– 3D-printer met verwarmd print bed vereist
– Plastic geur tijdens het 3D-printen.

3D-Printen met HIPS filament

HIPS filament is met de juiste instellingen en 3D-printer redelijk gemakkelijk te 3D-printen. Wel raden we je aan even deze pagina door te lezen. Hierin hebben we alle informatie en benodigde instellingen voor je 3D-printer beschreven zodat je direct succesvolle 3D-prints met HIP filament kunt 3D-printen.

Andere specifieke informatie over dit product vind je onder het tabje “specificaties” onder de productafbeelding.

Problemen tijdens het 3D-printen?

Als je problemen ondervindt tijdens het 3D-printen met ABS filament kijk dan even onder het kopje “3D-print hulp” bovenaan deze pagina. Hier vind je een uitleg met oplossing voor veel voorkomende problemen tijdens het 3D-printen.

Filament vergelijken

Als je twijfelt welke filament het meest geschikt is voor jouw toepassing bekijk dan even de filament vergelijker. Op deze pagina vind je een tabel waarin alle soorten filaments met elkaar worden vergeleken op verschillende punten zodat jij kunt bepalen welke filament het beste bij jouw toepassing past.

Gewicht1 kg
Diameter

1.75mm, 3.00mm

There are no reviews yet.

Be the first to review “HIPS Filament Blauw”