PLA 3D-Printer Filament

PLA Filament, een gemakkelijke en biologische 3D-Printer filament

PLA is een populaire 3D-printer filament onder 3D-printer gebruikers. PLA filament is een 3D-printer filament op basis van natuurlijke grondstoffen, zetmeelrijke planten zoals tarwe, maïs en suikerriet. Daarmee is PLA een biologische afbreekbaare 3D-printer filament integenstelling tot ABS filament wat een filament op aardolie basis is. Omdat PLA een biologisch afbreekbaar materiaal is en na ongeveer een half jaar blootstelling aan de weersinvloeden volledige afgebroken zal zijn, is PLA niet geschikt voor gebruiksvoorwerpen of modellen die buiten worden neergezet. Goed voor het milieu dus! geen zorgen, zolang je je model binnen gebruikt is er niks aan de hand en is PLA filament een prima en een van de meest gebruikte materialen om decoratieve objecten mee te 3D-printen welke veel details bevatten. 

 

Het 3D-Printen van PLA Filament

Weinig last van warping en vervormingen, lage nozzle temperaturen en hoge 3D-print snelheden. Daarmee is PLA filament een van de gemakkelijkste 3D-printer filament om te 3D-printen. Iedere FDM 3D-Printer, ook zonder verwarmd printbed, kan met PLA overweg. De juiste instellingen voor je 3D-printer bij het gebruik van ons eigen PLA filament vind je op de PLA filament 3D-printer instellingen pagina. Alle instellingen zijn door onszelf getest en geven het mooiste resultaat in combinatie met ons PLA filament. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je direct beginnen met 3D-printen.

 

Filament vergelijken

3D-Printer filamenten zijn er in veel verschillende soorten en maten. De verschillen zijn vaak klein en zonder technische kennis moeilijk te begrijpen. Om een duidelijk inzicht te geven in de verschillende toepassingen en eigenschappen van alle verschillende 3D-printer filament soorten die we aanbieden kun je op een speciale pagina al onze 3D-printer filamenten vergelijken. Hier vind je een tabel met uitleg waarin we al onze verschillende filamenten met elkaar vergelijken. Zo vind je bijvoorbeeld dat PLA filament geschikt is voor decoratieve toepassingen en niet geschikt is voor constructieve onderdelen. Met de filament vergelijker krijg je gemakkelijk inzicht in de verschillen tussen 3D-printer filamenten en kun jij de juiste keuze maken voor jouw 3D-print project.


Video Demo

In de onderstaande video 3D-printen we met ons eigen PLA filament in Rood en Wit. We maken hierbij gebruik van een Big Builder 3D-Printer met dual-feed extruder om deze twee kleuren filament in één 3D-print te combineren.


 

Hestay Filament

Elke filament die we je leveren heeft een maximale diameter tolerantie van 0.05 mm ongeacht welke diameter je gebruikt. De diameter die je nodig hebt kun je gemakkelijk aangegeven binnen de door jou geselecteerde kleur van het filament. Elke PLA filament wordt beschermd met een plastic folie en vervolgens vaccuüm verpakt inclusief vochtvreter zodat je altijd een goede kwaliteit filament thuisbezorgd krijgt waarmee je direct aan de slag kan. Mocht je nog vragen hebben over onze producten of over PLA filament kun je altijd contact met ons opnemen. 


PLA 3D-Printer Filament
Lees meer

De waardering van www.hestay.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 120 reviews.

(0)
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »