PVA Water oplosbare Filament

PVA filament is ideaal als ondersteuning!

PVA Filament kopen? PVA filament is wateroplosbaar en daardoor ideaal als ondersteunend materiaal voor iedere 3D-Print. Met PVA, ook wel PolyVinylAlcohol, creëer je gemakkelijk ondersteunende delen voor elke 3D-print. De uit PVA filament ondersteunende delen zijn achteraf gemakkelijk op te lossen in water. PVA filament is een licht flexibele 3D-printer filament en niet geschikt om gebruiksvoorwerpen of decoratieve modellen mee te 3D-printen. De filament zal dan uiteindelijk langzaam oplossen door het vocht in de lucht. 

PVA Filament 3D-Printen

Omdat PVA filament een licht flexibele filament is kun je niet dezelfde instellingen gebruiks als bij een harde filament zoals PLA filament. Om meteen succesvol met PVA filament te 3D-Printen raden we je aan de PVA Filament 3D-Printer instellingen pagina even door te lezen. Hier staan alle verschillende instellingen voor je 3D-printer uitgelegd wanneer je met PVA wilt gaan 3D-printen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je direct beginnen met 3D-Printen. 

PVA oplossen

Neem een bak met water, warm of koud maakt niet zoveel uit aangezien het water na korte tijd is afgekoeld. Zorg dat je print volledig ondergedompeld is in het water, vaak gaat je print drijven dus moet je er even iets opleggen of creatief zijn. Een kubus met ribben van 20 mm, een dubbele wand (0.8 mm) en 20% infill doet er ongeveer 1-2 uur over om uit elkaar te gaan vallen en is na zo'n 12 uur opgelost. Naarmate het oplos proces vordert neemt het water het PVA slechter op. Het kan helpen om tussendoor het water te verversen. 

PVA Video Demo

 

Hestay Filament

PVA filament is leverbaar in een diameter van 1.75 mm of 3.00 mm met een maximale tolerantie van 0.05 mm. Binnen het product kun je zelf aangeven welke diameter PVA filament je wilt bestellen. We leveren je de filament inclusief vochtvreter vacuüm verpakt zodat jij een goede kwaliteit PVA filament thuisbezorgd krijgt waarmee je direct aan de slag kan. 

PVA Water oplosbare Filament
Lees meer
3D-lac Kapton Spuitbus

€10,99

Informatie

3D-lac Kapton Spuitbus

3D-lac kapton spray is een vervanger voor kapton tape. Met de 3D-lac kapton spuitbus creëer je een goede hechting met het print bed en voorkom je warping van je 3D-print.
3D-lac Kapton Plus Spuitbus

3D-lac Kapton Plus Spuitbus

De nieuwste vooruitgang in onderzoek en ontwikkeling. Naast 3DLAC, is de functie om de delen vast te houden, met minder producthoeveelheid en meer fixatie, Gebruik het op het bed zowel verwarmd als niet-verwarmd.
PVA Filament

€47,95

Informatie

PVA Filament

PVA 3d-printer filament lost op in water en is daarmee ideaal als support materiaal. PVA filament is licht flexibele en verkrijgbaar in 1.75 en 2.85 mm diameter.

De waardering van www.hestay.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 120 reviews.

(0)
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »